Eseménydús hétvége

2021. március első hétvégéje ismét adott feladatot a pomázi tűzoltóknak.

Március 6-án reggel Csobánkán egy személygépkocsi égett teljes terjedelmébe. A gépkocsit a pomázi önkéntes tűzoltók egy vízsugárral eloltották. A rendőrség feltételezése szerint a gépkocsival bűncselekményt követtek el, ezért az ügyben eljárás és tűzvizsgálat indult. 

Délután Pilisszántón magántelken összehordott kerti hulladék és faforgács égett. A tüzet a pomázi tűzoltóság pilisszántói őrse eloltotta. 

Március 7-én kora délután Budakalászon a Duna parton lévő kórház tetőszerkezetén láttak füstöt kiáramlani. Az épület átvizsgálása után kiderült, hogy rosszul látták. tűzet, füstöt nem találtak a tűzoltók. 

7-én délután Pomázon, az 1111-es úton egy Opel és egy BMW személygépkocsi ütközött. A BMW személygépkocsi az oldalára dőlve, az út menti fának csapódott. A gépkocsiban három fő utazott. Az Opel gépkocsiban utazók kiszálltak, a BMW-ben utazó két személyt több feszítő-vágó segítségével, közel 40 perces megfeszített munkával tudták kiszabadítani a pomázi és a fővárosi tűzoltók. A helyszínről 2 súlyos és 4 könnyű sérültet szállítottak kórházba. A műszaki mentés több mint három órát vett igénybe.